dijous, 4 de febrer del 2010

Resum de novetats d'Izquierda Republicana

Han estat les últimes setmanes de l'any 2009 i el que ha transcorregut de 2010 un temps que representa una millora de la situació i perspectives d'Izquierda Republicana, que després d'uns mesos en els quals es van aguditzar alguns problemes interns, ens permet afrontar els reptes de l'any entrant en millors condicions i amb renovat optimisme.

El dia 14 de novembre va tenir lloc a València el Congrés Extraordinari d'Izquierda Republicana del País Valencià, federació d'IR en aquest territori que, amb representants de Castelló, València i Alacant, que ha suposat la reestructuració d'aquesta federació que ja ha reprès la seva activitat política, sent Manuel Martínez Guardiola el secretari general dels republicans al País Valencià. Ángel Verdura, secretari general d'IR, va ser present en aquest Congrés.

Dies després va ser notícia de nou València, en aquest cas per l'arrencada de l'Agrupació Provincial de València, sent Alfredo Pont elegit secretari general de l'agrupació. Els afiliats valencians s'han proposat ser el referent republicà de la ciutat del Turia, creant com punt informatiu de les seves activitats el seu bloc, des del qual mostrar la seva feina a totes les persones interessades, i han decidit també obrir una seu provincial d'Izquierda Republicana a Quart de Poblet.

El 19 de desembre va ser celebrada a Badalona una reunió del Comitè Polític del Partit Republicà d’Esquerra (PRE), federació catalana d'IR, a la qual van assistir un bon grapat de militants, encapçalats pel coordinador general del PRE, Ramiro Gil, que van prendre diversos acords de cara a desenvolupar diferents activitats en els pròxims mesos, i entre altres temes es va debatre sobre la situació de l'activista pels drets humans Aminattou Haidar i el conflicte que manté el Front Polisario amb l'estat marroquí, aprovant-se una resolució de suport a la causa saharaui i demandant el suport per part del govern a les resolucions de l'ONU que reconeixen la necessitat d'un referèndum que determini quin serà el futur del Sahara Occidental.

També, després del tractat en la reunió de desembre, en les primeres setmanes de gener el PRE ha reprès la seva activitat política a Tarragona, essent Luis Iglesias el representant a la zona, organitzant-se de cara a augmentar la seva presència efectiva en les comarques tarragonines i articular-se com alternativa en aquest territori, iniciant-se un bloc propi des del qual començar a donar-se a conèixer.

El 23 de gener va tenir lloc el Comitè Polític Federal, màxim òrgan d'IR entre congressos, presidit per Ángel Verdura, secretari general d'Izquierda Republicana, amb la representació de les diferents federacions republicanes. En la reunió es va avaluar el context polític actual, amb la crisi econòmica com principal problema que afrontar, així com altres qüestions de primer ordre, es va realitzar un balanç de l'últim semestre del 2009 i es va determinar l'estratègia política a seguir en els pròxims mesos.

Van assistir com a representants del PRE Ramiro Gil (Coordinador General del PRE, de Vic), Ramiro Álvarez (Badalona), i Luis Iglesias (Tarragona).

També es va parlar dels assumptes judicials que té oberts IR, que han dut a interposar denúncies per falsedat documental i apropiació indeguda contra una quadrilla de ex-militants, que s'han autoanomenat representants del partit de forma fraudulenta, progressant adequadament ambdues reclamacions tant per la via civil com per la penal.

Al mateix temps, s'ha tornat a posar en funcionament l'Ateneu Virtual d'Izquierda Republicana, que substituirà  l'anterior de forma provisional, perquè qualsevol persona que tingui interès a conèixer a IR tingui un punt on poder posar-se en contacte amb els republicans, i per a oferir a militants i simpatitzants un lloc on comunicar-se entre ells en internet.

Amb aquestes notícies, que ens serveixen d'estímul per a tots els quals conformem IR, per a així continuar treballant per la causa de la III República, hem començat l'any 2010, any en el qual els republicans treballarem per aprofundir en les nostres propostes, estendre'ns com una opció política respectable i fer-nos valer com  a alternativa política.

Comparteix-ho