dimarts, 17 de gener del 2012

XIX Congrés d’Izquierda Republicana: nou impuls i nova executiva


Izquierda Republicana ha celebrat a Montgat (Maresme), el seu XIX Congrés Federal durant els dies 14 i 15 de gener, el qual ha tornat a escollir a Ángel Verdura com secretari general de la formació republicana. Al mateix temps, es va aprovar un nou document polític dissenyat amb les aportacions fetes per afiliats i simpatitzants, que van ser recollides les setmanes prèvies al congrés.

Assistència i canvis als documents d’IR

El congrés va comptar amb delegats arribats des de les diferents federacions del partit. La més nombrosa va ser la delegació del Partit Republicà d’Esquerra (formació que representa el projecte polític d’IR a Catalunya), i la federació madrilenya.

En aquest nou Document Polític destaquen les incorporacions sobre economia i fiscalitat, sobre el model econòmic que proposa IR com alternativa al capitalisme actual, la defensa del federalisme iberista com alternativa al sistema autonòmic actual i les opcions defensades per altres forces polítiques, així com aprofundir el perfil ecologista i de defensa del medi ambient del partit.

Als nous estatuts aprovats es van actualitzar les relacions de l’Executiva Federal amb les diferents federacions i amb el Partit Republicà d’Esquerra. Desapareix dels estatuts la figura de president del partit per entendre que és innecessari pel funcionament del mateix i cal optimitzar l’estructura d’Izquierda Republicana. També es va aprovar una quota reduïda del 50% per estudiants, jubilats, aturats, treballadors que cobren menys de 1,25 vegades el Salari Mínim Interprofessional i membres amb família nombrosa.

Nova executiva

A l’última jornada es va abordar la constitució de una nova executiva federal d’Izquierda Republicana. Després d’un distès debat al qual es van exposar els diversos punts de vista, es va optar per fer una única llista, dissenyada d’acord a triar per la màxima eficàcia i operativitat al context actual. La llista va ser aprovada per unanimitat, i Ángel Verdura de Pedro va ser reelegit com a secretari general d’Izquierda Republicana.

La resta de l’executiva està composada per Ramón García (IR Salamanca) que entrarà per ocupar la Secretaria d’Organització, substituint a Concepción Moreno (IR Madrid) que ara es farà càrrec de la Secretaria de Finances. El regidor del PRE a Montgat Gabriel Salguero atendrà les relacions amb altres forces polítiques, i Luis Iglesias (PRE Tarragona) assumeix la Secretaria de Comunicació.

Ángel Verdura ha demanat al seu discurs als assistents, parlant sobre la feina que cal fer per proclamar la III República, que “encara que ara mateix això sembli una quimera absolutament inabastable, cal que tots tinguem dins de nosaltres aquest impuls i aquestes ganes de tenir veu, de continuar amb aquesta lluita”. Va sol·licitar també que cada militant “aporti el millor de si mateix i millor pugui, sense que a ningú se li demani més del que realment pugui fer”, per la feina dedifondre el pensament i ideari republicà, difondre en definitiva l’essència de la democràcia radical, en el sentit del seu significat etimològic, que es defineix com ‘pel poble i per al poble’.

A partir d’ara, la nova executiva té que fer front a importants reptes en els propers mesos, com continuar amb l'organització de una resposta a la crisi capitalista, les relacions amb els moviments socials, normalitzar la situació jurídica d’IR, encarar les properes eleccions a Andalusia, la renovació de la imatge del partit, augmentar la presència als mitjans de comunicació i continuar creixent com a partit; en definitiva, articular a Izquierda Republicana com alternativa política.

Els membres del Comité Polític electe, d'esquerra a dreta: Ramiro Gil, coordinador general del PRE; Gabriel Salguero (PRE Montgat), Secretari de Relacions amb altres forces polítiques; Félix Rodríguez, secretari general de IR Madrid; Concepción Moreno (IR Madrid), secretaria de finances; Luis Iglesias (PRE Tarragona), secretari de comunicació; Ángel Verdura (IR Guadalajara), secretari general; i Ramón García (IR Salamanca), secretari d'organització.


Izquierda Republicana

Comparteix-ho