divendres, 10 de febrer del 2012

De la injustícia a la indecència


Des del PRE-IR manifestem la nostra més rotunda repulsa davant la sentència que inhabilita per onze anys al jutge Garzón en l'exercici de les seves funcions jurisdiccionals.

El precipici pel que s'ha llançat la Justícia a Espanya en els últims temps no sembla tenir fons. La condemna a Baltasar Garzón per prevaricació en ordenar escoltes, amb l'anuència de la fiscalia, en el marc de la instrucció del procés contra la trama de corrupció batejada com "Gürtel", potser no serà l'últim esglaó per baixar.

En aquesta mateixa jornada, tan infausta per als que apreciem les llibertats i la democràcia, hem tingut coneixement que el Consell General de Poder Judicial està investigant el jutge Castro, davant del qual declararà Iñaki Urdangarín en les pròximes setmanes, a causa de les filtracions del sumari que s'estan produint. Qualsevol ciutadà mínimament interessat en l'actualitat pot enumerar múltiples casos de filtracions sumarials sense que en cap cas s'hagi procedit a cap actuació per part del CGPJ. No hem d'oblidar que en aquest procediment ni s'ha imputat ni tan sols s'ha plantejat que declari Cristina de Borbó quan se sap de la seva participació en algunes de les societats involucrades.

Podem seguir recordant els altres dos judicis pendents de sentència contra Garzón, l'absolució de Camps i Costa després d'escoltar gravacions vergonyosos ... però no faríem altra cosa que revelar l'evidència: el poder judicial a Espanya és una de les grans palanques per mantenir el país sotmès als poders que el dominen des de fa dècades. En el si de la justícia espanyola nia el més ranci franquisme, conservadorisme, masclisme, classisme, catolicisme ... tot el pitjor de la tradició enfront del progrés.

No mereix aquesta justícia credibilitat per als ciutadans dignes d'aquest nom. A la premsa estrangera es la ridiculitza amb tota la raó. Només els poderosos i els corruptes s'ompliran la boca amb el seu "respecte escrupolós per les decisions judicials". Que segueixin acatant i respectant la injustícia. Els republicans només veiem indecència.

Comparteix-ho