dilluns, 2 de juny del 2014

No volem que se'ns imposi un altre rei


A les últimes hores el monarca Joan Carles de Borbó ha anunciat la seva abdicació, deixant el lloc de cap d'estat al seu fill, en Felip de Borbó, amb l'intenció de que ningú decideixi democràticament sobre si estem d'acord o no, com si no fóssim una societat madura com per a triar als seus representants. Una altra vegada, ens volen furtar el dret de triar qui ha de ser el màxim representant de l'estat i posar'ns un altre rei per fets consumats i proclamar un rei al Congrès dels Diputats però sense que ningú pugui opinar.

Per això avui la ciutadania de vàries ideologies i punts de vista s'ha reunit a les 20h a la Plaça de la Font davant l’Ajuntament de Tarragona, a una convocatòria que ha estat un èxit pel poc temps que s'ha tingut per fer córrer la veu, per a rebutjar aquesta successió. Per donar suport a un model d'estat democràtic i republicà, contrari a la monarquia i davant la situació crisi de l’actual model institucional, una crisi sistèmica que és també una crisi económica, social, territorial entenem que s’ha de engegar un procés que consulti a la ciutadania, que convoqui un referèndum per decidir si es continua amb l’actual monarquia o es dóna pas a una República.

Com a republicans considerem que és la ciutadania la que ha de triar el seu cap d’estat i que aquest no vingui imposat per un procés successori familiar de sistema postfranquista actual, no som súbdits de cap Borbó.

Més imatges de la jornada

Comparteix-ho