divendres, 23 d’abril del 2010

Qui era Samaranch?

Davant els actes en homenatge de Juan Antonio Samaranch, des del PRE-IR volem denunciar la campanya de benevolença generalitzada i d'abstracció amb la figura de l'expresident del COI, al qual s'està cobrint d'honors que opinem que no corresponen a una persona amb una biografía tan plena de clarobscurs.

Considerem que la seva imatge s'ha construït des de l'oblit premeditat de la seva etapa més tèrbola com a membre de Falange i Conseller Nacional del movimiento durant la dictadura, així com des de l'omissió de les pràctiques autoritàries i la seva tolerància amb la corrupció que es va destapar durant el seu mandat al COI.

Una vegada més queda en evidència la manipulació informativa que s'imposa des dels mitjans de comunicació, en especial des dels mitjans públics, cap a persones de molt dubtosa o nul·la consciència democràtica, tantes vegades emparentats amb el règim franquista, però que gaudeixen d'un estatus que els converteix en intocables, i acaben rebent títols com a “pare de l'olimpisme” o “el català més important del segle XX”; quan la realitat és molt més fosca i als informatius provinents d'altres països es denuncia sense embuts. 


Més informació:
The Times: Si vol entendre la corrupció institucionalitzada un bon lloc per a començar és el palau de Lausana des d'on Samaranch dirigia el CIO 
L'Express: Samaranch va canviar la divisa de Coubertain. Amb ell l'important era participar dels beneficis.
BBC: Samaranch va deixar créixer un càncer de corrupció i luxe al CIO
The New York Times: Samaranch, un antic dirigent esportiu franquista, va tolerar un cert nivell de corrupció al Comitè Olímpic.
La Stampa: S'ha emportat a la tomba el seu fosc passat amb la camisa blava de la Falange
Sidney Morning Herald: Amb Samaranch el Comitè Olímpic va esdevenir sinònim d'amiguisme, clientelisme, escàndols, secrets i elitisme.
Kurier: L'espanyol estava al servei dels feixistes
New Zealand Herald: Samaranch era autocràtic i intolerant
Wall Street Journal: Samaranch insistia en ser tractat d''excel·lentíssim' i en envoltar-se de luxe

Comparteix-ho