dimecres, 16 de novembre del 2011

Anàlisi de la campanya de PRE-R: Despeses, mitjans al nostre abast i bloqueig informatiu


Ara, a pocs dies de finalitzar campanya electoral, és un bon moment per fer balanç sobre com han anat aquestes setmanes i de quines perspectives hi ha per als dies que falten.

PRE-R, en un compromís per la transparència, que ens apliquem a nosaltres mateixos, publica quines han estat les seves despeses d’aquesta campanya electoral a Tarragona, única província on ens hem pogut presentar, per posar el nostre gra de sorra a la transparència en aquestes eleccions generals. En total ascendeixen a 283,48 € (47.167 pessetes de les d'abans). Aquestes diners procedeixen exclusivament de les quotes d'afiliats del Partit Republicà d'Esquerra, doncs rebutgem acudir a altres formes de financiació externa, com fan altres partits.

Aquesta despesa ha anat dirigida íntegrament a material de papereria (díptics, cartells, paperetes, fotocòpies, etc), per poder fer difusió de la candidatura, cosa que farem fins divendres a la nit. Altres despeses i necessitats són aportades directament pels militants que participen en la campanya, com poden ser la gasolina dels desplaçaments, les taules o banderes utilitzades en actes i sortides.

Amb aquest pressupost i la disponibilitat dels militants, sent treballadors i estudiants amb obligacions insalvables de complir en el dia a dia, hem de recórrer a les vies més accessibles per a la difusió amb els recursos existents. Els principals mitjans usats són internet i el carrer mateix, al llarg de tota la província, ja que és en el contacte amb els vianants on millor ens donem a conèixer i més fàcilment, en el tu a tu, podem explicar el nostre programa i projecte.

També és significatiu el seguiment nul per part dels mitjans de comunicació. Està vist que l'actual Llei Electoral (llei mereixedora d'un monument al despropòsit jurídic), només ha servit per fer una selecció massiva de candidatures, però la consecució del nombre d'avals necessaris no es correspon amb una mínima atenció igualitària dels mitjans de comunicació a totes les candidatures que es presenten, ni tan sols a nivell comarcal o provincial.

Així doncs, el PRE-R és relegat a candidatura de tercera categoria, lluny de PP, PSC i CiU, absolutament hegemònics; després d'ells, altres candidatures parlamentàries són lleument presos en consideració i, finalment, estan la resta de candidatures, com el PRE-R, les quals senzillament no existeixen per als mitjans de comunicació locals. Per molt que se'ls insisteixi en enviar les convocatòries dels nostres actes i comunicats per tots els mitjans, sempre obtenim el mateix resultat. Per això denunciem aquesta conducta dels mitjans de comunicació tradicionals que, esclaus de la partitocràcia imperant, ens marginen i arraconen, privilegiant exageradament a uns partits hegemònics en detriment del principi d'igualtat, cosa que afebleix la igualtat democràtica en el procés electoral i ens estigmatitza com a opció política.

I aquest no és un atac que ens afecti només a nosaltres, sinó que mutila, més encara, aquest règim suposadament democràtic.

Per aquest bloqueig que patim, demanem que facis promoció d’aquest enllaç, per fer arribar a la major quantitat de gent possible l’existència de la nostra candidatura.


PRE-R Tarragona

Comparteix-ho